ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης στον Λυκαβηττό


  Στο πρόγραμμα ΠΕΠ «Αττική 2007-2013» θα ενταχθεί το έργο της δημιουργίας Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης, Βιβλιοθήκης και Ιστορικού Αρχείου, της Ιεράς Συνόδου σε τρία από τα διατηρητέα κτίρια του «πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών», στον Λυκαβηττό.
  Η εκτέλεση του έργου για την επισκευή, ενίσχυση, διαρρύθμιση και αλλαγή χρήσης των τριών από τα συνολικά επτά χαρακτηρισμένα ως μνημεία και διατηρητέα κτίρια του συγκροτήματος, εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.
  Τον Δεκέμβρη, το Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα και τη μελέτη της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος, Εκκλησίας της Ελλάδας, για τη μετατροπή των τριών κτιρίων, που βρίσκονται επί των οδών Ιατρίδου και Σουηδίας, σε πολιτιστικούς χώρους.
  Το ιστορικό σύνολο του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών αποτελεί ένα από τα τελευταία δείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.
  Αυτό το γεγονός είναι πολύ ευχάριστο και ειλικρινά θα δώσει μία άλλη αίγλη στην περιοχή του Λυκαβηττού, δίνοντας και άλλον έναν λόγο να επισκεφτεί κάποιος τον Λυκαβηττό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας την Γνώμη σας για τον Λυκαβηττό!!!